
Anna M. Kruyswijk– van der Heijden is arts, met vanaf haar studietijd een brede en vanzelfsprekende belangstelling voor verschillende invalshoeken die de basis van ziekte en gezondheid beschrijven, en met een groot vertrouwen in de eigen-wijsheid van mensen. Na 30 jaar praktijkervaring als behandelend arts (o.a. huisarts en integraal werkend arts), is zij in 2008 naar preventie overgestapt met de oprichting van Jouw Voeding, een organisatie voor cursussen, lezingen, onderwijs over en onderzoek naar voeding in brede zin, en gezondheid (Jouw Voeding).
Anna spreekt ook dit jaar voor het charitatieve doel Desire & Give i.s.m. DeLezing.nl
Hormonale verstoring door onze voeding Zonder dat wij het doorhebben bevat onze huidige sterk geïndustrialiseerde voeding zeer veel stoffen die invloed hebben op onze gezondheid.
- Dit kunnen stoffen zijn die vanuit het milieu ons voedsel vervuilen.
- Maar ook stoffen die bij de intensieve landbouw en veeteelt gebruikt worden.
- Daarnaast worden ook tijdens de industriële bewerking en verpakking van voedsel ofwel vreemde stoffen (E-nummers) toegevoegd, of ontstaan schadelijke stoffen voor onze gezondheid.
- Een groot deel van deze stoffen beïnvloedt ons hormonale evenwicht; zij worden Endocrine Disrupting Chemicals genoemd.
- Zij spelen een belangrijke rol in het ontstaan van overgewicht en chronische ziekten.
Hoe verder?
- het probleem van Endocrine Disrupting Chemicals en hun effecten op onze hormonale gezondheid wordt toegelicht
- er worden mogelijkheden aangedragen voor onszelf om deze chemicaliën te vermijden.
- gezondheid is het kostbaarste bezit; hoe het hormonaal systeem, onze chemische secretie, optimaal behoort te functioneren.