Nieuwsbrief DeLezing – Rinno Heidstra 11 februari 2015

Woensdag 11 februari 2015
Beste Lezer,

Deze maand willen wij u graag kennis laten maken met onze gastspreker Rinno Heidstra. Sinds een aantal jaren is hij te gast bij DeLezing in Heemstede en spreekt hij voor het charitative doel Desire & Give over zijn passie 'Gezondheid'.
Voor meer informatie over zijn kijk op uw 'Gezondheid' kunt u terecht in het CelHerstelCentrum in Enschede.

Wij wensen u veel leesplezier met deze extra Nieuwsbrief.

RINNO HEIDSTRA

Wat ik geleerd heb…
Na meer dan dertig jaar scholing en ervaring in de reguliere en oorspronkelijk geneeskunde weet ik dat wonderen niet bestaan. Om gezond te worden en te blijven moet niet gezocht worden naar de beste behandeling of supplement maar moet op basis van kennis, inzicht en gevoel gewerkt worden aan het fundament van gezondheid en geluk.

Tijdelijk succes met apparaten en producten…
In het begin van mijn carrière in de oorspronkelijke geneeskunde zocht ik naar  ‘het beste’ apparaat en heb door behandelingen daarmee buitengewone resultaten behaald… voor enkelen blijvend… voor de grote groep patiënten tijdelijk. Toen heb ik de behandeling aangevuld met supplementen waarover ik successen had gelezen en gehoord. Ook hiermee heb ik enorme successen behaald ook voor sommigen blijvend en voor de grootste groep tijdelijk.

Anekdotes zijn ware, unieke verhalen
Ik heb me verdiept in de achtergronden van deze resultaten en me de vraag gesteld waarom een energetische behandeling en supplementen de ene keer succes hebben en de andere keer niet. Waar zit de kern van het verschil tussen werken en niet werken. Talloze wonderbaarlijke anekdotes over de werking van vitamine C, Vitamine B17, cannabisolie, silicium en MMS heb ik gelezen en een aantal uit eerste hand gehoord van mensen die de producten hebben gebruikt. Het antwoord op mijn vraag heb ik niet gevonden; het werkt soms wel en soms niet.

Effectonderzoeken zijn zonder waarde voor het individu
Ik ben veel reguliere en natuurgeneeskundige onderzoeken gaan lezen en heb ontdekt dat de conclusies van onderzoeken sterk afhangen van de belangen die ermee zijn gemoeid, de achtergrond waaruit een onderzoek wordt ontwikkeld, de verwachting van de onderzoeker en de intenties van de financier. Er zijn steeds meer berichten in het nieuws over de subjectiviteit en onbetrouwbaarheid van dit soort onderzoek. Onder meer Bob Goldacre, dr. Yvo Smulders en dr. Peter C. Gøtzsche hebben hierover gepubliceerd. Onderzoeken over de werkzaamheid van behandelingen, medicijnen en supplementen zijn niet altijd betrouwbaar en hebben geen waarde voor het individu.

Wat zijn de werkzame eigenschappen van behandelingen, supplementen en voeding?
Resultaten van behandelingen en supplementen blijken niet herhaalbaar te zijn, niet voor iedereen te werken en vaak tijdelijk van aard. Gepubliceerde effectonderzoeken zijn vaak onbetrouwbaar.
Toch hebben behandelingen en supplementen vaak effect. Ik ben gaan zoeken naar de werkzame eigenschappen. Wat veroorzaakt een behandeling of supplement waardoor deze een gezondheidseffect kan hebben? Op welke wijze wordt het immuunsysteem door electro-acupunctuur, bioresonantie of homeopathie zo beïnvloed dat het zich herstelt van ziekte of klachten? Dezelfde vraag heb ik mezelf gesteld over de werking en resultaten van supplementen.

Wat bepaalt gezondheid?
Ik leerde veel over ingrediënten, energiestromen, belastingen van het lichaam en blokkades maar waarom zouden deze invloed hebben op gezondheid…en waarom niet bij iedereen?
Het antwoord is duizenden jaren geleden gegeven door Hippocrates die zei dat een dagelijkse zonde tegen de natuur klachten en ziektes veroorzaakte… In de negentiende en twintigste eeuw waren de Duitse dr. G. Enderlein die zoölogie en entomologie heeft gestudeerd en de Franse bioloog en scheikundige  Antoine Béchamp de eerste wetenschappers die lieten zien dat het milieu van de cellen bepalend is voor gezondheid. Het milieu van de cellen, de celomgeving, wordt gezond gehouden door een goed werkend immuunsysteem en raakt uit balans door onnatuurlijke belastingen. Zoals Hippocrates al zei; door een dagelijkse zonde tegen de natuur’.

Het CelHerstelConcept herstelt de arbeidsvoorwaarden voor de cel
Toen ik die logica begreep en deze voor mezelf had verklaard met onder meer kennis over de basisstofwisseling van cellen, veranderde mijn aanpak. Gezond worden en blijven kan alleen als je de gezonde celomgeving herstelt, de voorwaarden voor gezondheid opbouwt vanaf de basis. Ik schreef Het CelHerstelConcept  waarvan de derde editie uitkomt in april, als leidraad voor gezond worden en blijven en zocht naar mogelijkheden om inzicht in het milieu van de cellen en het functioneren van het gehele immuunsysteem te krijgen, alleen op basis van die informatie kan een doelgericht ‘celherstelplan’ worden gemaakt.

Een gerichte aanpak gebaseerd op betrouwbare informatie
In plaats van lukraak behandelingen of supplementen te gebruiken, verzamel ik nu eerst informatie met de levendbloedanalyse en de regulatiethermografie om gericht dat te kunnen doen wat nodig is en de effecten te kunnen evalueren.

Bij de levendbloedanalyse wordt een druppel bloed onder een speciale donkerveldmicroscoop bekeken. Het geeft informatie over het milieu van de bloedcellen, verzuring, de kwaliteit van de rode en witte bloedcellen en geeft aanwijzingen over de aanwezigheid van bacteriën en schimmels.

De regulatiethermografie herkent onder meer functiestoringen van organen, doorbloedingsstoringen en blokkades en vertaalt deze naar bijvoorbeeld voedingsallergie, de ziekte van Lyme, pre-diabetes en het risico op borst- en prostaatkanker. De rapportage van de regulatiethermografie wordt direct gemaakt en besproken en er kan daarom dezelfde dag al worden begonnen met een gericht herstel van de gezondheid vanaf de bodem op basis van betrouwbare informatie.

In het CelHerstelCentrum in Enschede en regelmatig in Heemstede kan een regulatiethermografie worden gedaan die het immuunsysteem in kaart brengt en het risico voor het hebben en krijgen van borst- en prostaatkanker.
Een individueel CelHerstelPlan wordt gemaakt op basis van een uitgebreide drie uur durende intake.

Meer informatie over onze aanpak:
www.duurzaam-gezond.nl
www.celherstelconcept.nl

Binnenkort wordt de nieuwe site over borstgezondheid en regulatiethermografie gelanceerd: www.borstgezondheid.nl

Voor onze uitgebredie AGENDA….KLIK hier

 • Vrijdagavond 13 februari 2015, 2015: 20:00-22:00 uur: Rinno Heidstra
  Ziektes bestaaan niet, meer info………
     
  Het wordt zoals vanouds weer een uitgebreide en een inzichtelijke presentatie.
  Alternatief worden supplementen en veel verschillende behandelingen aangeraden.
  Regulier schrijft symptoom onderdrukkende medicijnen voor.
  Beide benaderingswijzen maken ons niet gezond, en dat blijkt  uit  het shoppen van de ene alternatieve behandelaar en ‘superfood’ naar de andere, het toenemende medicijngebruik en het snel stijgende aantal chronische
  U maakt zelf het verschil; gezonde keuzes op basis van kennis en inzicht.
 • Vrijdag 27 maart 2015, 20:00-22:00 uur:Rinno Heidstra
  Gezond drinkwater en haar vele eigenschappen

  Vervuiling, Zuurgraad, Redoxpotentiaal tellen o.a. mee voor gezond drinkwater.
  – hoe water informatie opslaat zoals bij homeopathie,
  – hoe kan een ‘waterbrug’ tussen twee vaten ontstaan,
  – hoe het kan dat dieren over water lijken te lopen,
  – wat is water vitaliseren,
  – wat is het verschil tussen basische druppels in een glas en water activeren tot basisch water
  – wat doen kristallen met water en nog vele andere.
Nieuwsbrief
 • Wilt u een ander ook een plezier doen met deze Nieuwsbrief? Vertel of stuur het door!.
 • Automatisch op de hoogte blijven van onze activiteiten; info@delezing.nl
 • U kunt zich aanmelden voor de Nieuwsbrief.
 • Wilt u een link met ons delen? Stuur het ons op en wij delen het samen met u.

Met vriendelijke groet,

Het Team 'DeLezing'

Henk te Gussinklo
Trix van de Poll
Desiré Blok
www.delezing.nl
info@delezing.nl
Desire and Give
www.desireandgive.nl
info@desireandgive.nl