Nieuwsbrief DeLezing – DOORBRAAK – Nieuwe Volksbank in Nederland – De Blije B – 3 december 2015 in Heemstede

Zondag 22 november  2015
Beste Lezer,
 
Wees er snel bij en meld je direct aan.
Volgend jaar 2016, heeft Nederland er een echte Volksbank bij.

Ronald Bernard zal donderdagavond 3 december in Heemstede duidelijk uiteenzetten wat we in 2016 kunnen verwachten van de enige, echte Volksbank (De Blije B) in Nederland.

Dankzij de stille (r)evolutie die gaande is, kunnen we spreken van een doorbraak voor De Blije B,  inmiddels gezien als het meest kansrijke initiatief.

 
Lezing: ‘Vrij en Blij uit de crisis met een nieuwe Bank en Munt’

Met een bank in bezit, hebben burgers de touwtjes weer in eigen handen. Wie de geldstromen beheerst, bepaalt veel in de samenleving. Wist je dat: Wijzelf de enige echte waarde en verandering zijn? En er een stille (r)evolutie gaande is? De hogere doelen zijn een rechtvaardige samenleving en gezonde economie.

Ronald Bernard zal tijdens deze boeiende lezing laten zien, waarom veel mensen in een tekort en onvrede leven. We volgen het spoor van geld en komen bij oorzaken en een waarheid die tegen het onwerkelijke aanligt. Hij laat inzien dat we via het geld onze macht hebben weggegeven aan banken en multinationals. Als je begrijpt hoe het huidige bankensysteem werkt, dan kun je het ook positief veranderen.

Daar ligt een unieke kans en keuzemogelijkheid. Ronald gaat uitleggen hoe we deze verandering kunnen doen. Het geeft blij nieuws, uitzicht op positieve verandering, voorspoed en welzijn voor onze toekomst, kinderen, natuur, economie en milieu. Als voorproeverij: Je krijgt de nieuwe URA munt in handen.

De Blije B is een coöperatieve fairtrade bank in oprichting. Het is een burgerinitiatief van professionals. Een initiatief van, voor en door de mensen! Ze investeren rentevrij in duurzame projecten en lokale economieën. Deze geven heuse rendementen. Bij 10.000 leden wordt de bankvergunning aangevraagd.

Reacties op de lezingen: "Nog veel dank voor de inspiratie die er tijdens de lezing vanaf spatte."
“Ik heb zitten lachen en huilen. Wat een aangrijpende lezing en fantastische oplossingen. Ik doe mee.”
“Ik merkte dat veel deelnemers mega-enthousiast zijn. Wat een bevlogen man is deze spreker.”

Ronald Bernard is ondernemer. Zijn achtergrond is economie, psychologie, bouwkunde en theologie. Hij werkte ruim 25 jaar in de EU in diverse branches. In de financiële sector was dit vermogensbeheer, valuta- en depositohandel. Als initiator schreef hij de blauwdruk voor De Blije B.
Informatie: www.deBlijeB.nl

AGENDA 2016

 
 • Martijn van Staveren – Woensdagavond 13 januari – Terugkomavond 
  Een leerzame reflectie om bij jezelf te voelen en te kijken, hoe dat bij jou is. Daarna willen we in de groep aanwezigen de aandacht bij het persoonlijke delen leggen. Wil je delen, vragen stellen, opmerkingen plaatsen, enzovoort, dan ben je meer dan welkom. DOEL: Samenvatting, verdieping en informatie delen met elkaar
 • Rinno Heidstra – Vrijdagavond 22 januari 2016 – Gezondheidsherstel in plaats van ziektebestrijding
  Werkzaam in Het CelHerstelCentrum in Enschede als Natuurkundig Therapeut, (Sport)fysiotherapeut en PRT. Ook als schrijver weet hij de mensen te boeien d.m.v. zijn 3e boek: Het CelHerstelConcept.
  Eerst het fundament, dan behandelingen en supplementen
  Gezondheid is als een huis, het staat op een fundament. De basis  voor gezondheid wordt gevormd door leefstijl en voedingsgewoontes. Pas als het fundament is hersteld zijn behandelingen en supplementen zinvol.

LINKS

Nieuwsbrief ontvangen

 • U wilt toch ook automatisch op de hoogte blijven van de laatste presentaties, workshops en cursussen?
 • Schrijf u dan nu in door middel van dit emailadres: info@delezing.nl
 • Wilt u een ander ook een plezier doen met deze uitnodiging? Vertel of stuur het door!.
 • Wilt u een link met ons delen? Stuur het ons op en wij delen het samen met u.

Met vriendelijke groet,
Het Team 'DeLezing'

Henk te Gussinklo
Trix van de Poll
Desiré Blok
www.delezing.nl
info@delezing.nl

Facebook

Desire and Give
www.desireandgive.nl
info@desireandgive.nl