Het logo

Het logo vertegenwoordigt de 2e chakra, het Heiligbeenchakra ook wel Swadhisthana. Een van de zeven hoofdchakra’s, gerelateerd aan het endocriene systeem van de mens. De mens heeft o.a. 63 chakra’s die alle verbonden zijn met het endocriene en exocriene systeem. Hierin spelen de reguliere en alternatieve gezondheidszorg samen een belangrijke rol in het leven van de mens. In de cirkel van de zes blaadjes staan de Sanskriettekens.

Deze tekens śa śāň kah uitgesproken betekenen “Leven”.

De cirkel om de tekens geeft de veilige ruimte aan om met innerlijke vrijheid jezelf in het dagelijks leven neer te zetten. De tekens zijn dus jouw gereedschappen waarmee je jezelf kunt veranderen en helen.
De golfbeweging onder het logo geeft weer de ‘ups en downs’ van ons dagelijks leven. Hoe ga je creatief om met deze golfbeweging? Laat je iets geboren worden op een creatieve manier waardoor je verder kan met je spirituele groei?

Deze kleur blauw symboliseert de eenheid tussen lichaam en geest. Kun je je aanpassen aan de dagelijkse veranderingen?

De 6 blaadjes bestaan uit de 4 blaadjes van het Staartbeenchakra, de Muladhara, en 2 nieuwe blaadjes van het Heiligbeenchakra, de Swadhisthana. Deze 2 hebben te maken met het gevoel dat ontstaat zodra je situaties en dingen in het leven ontvangt en weggeeft. Zijn deze in balans dan weet je precies hoe je je voelt bij het ontvangen en weggeven. Opgelaten? Dan zijn deze blaadjes uit balans. Door onze dogma’s van de opvoeding merk je dit o.a. bij het op bezoek gaan. Bijvoorbeeld altijd aankomen met die zelfde wijn, bloemetje, chocola etc..

Wetenschappelijk is rond het jaar 2000 vastgesteld dat wij geen afzonderlijke wezens zijn. Wij zijn allemaal verbonden met een veld van energie, dat wordt beïnvloed door onze gedachten!

Deze chakra is van cruciaal belang voor de komende jaren, willen we ons zelf neer kunnen zetten vanuit een innerlijke liefde. Of prefereren wij afhankelijk te blijven van onze opvoedings- en gewoontepatronen? Uiteindelijk ligt alles in ons en binnen ons Zelf. Door enthousiasme kan je een stimulans zijn voor een ander. Wij hebben als energiewezen invloed ver buiten ons denk- en begripsvermogen uit.